У Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулася 12-а міжнародна наукова конференція з питань туризму

25.10.2018

12-14 жовтня 2018 р. у Львівському національному університеті імені Івана Франка, одному із найстаріших та найпрестижніших університетів України та Східної Європи, масштабно пройшла ХІІ Міжнародна наукова конференція «ГЕОГРАФІЯ, ЕКОНОМІКА І ТУРИЗМ: НАЦІОНАЛЬНИЙ ТА МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД».

Організатори конференції - факультет міжнародних відносин та кафедра туризму географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка. Пленарне та секційні засідання конференції було урочисто проведено у найкрасивішій залі університету - Дзеркальній.

Шановне зібрання привітали ректор Львівського національного університету імені І. Франка, професор Володимир Мельник, декан факультету міжнародних відносин, професор Маркіян Мальський (дипломат, донедавна Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Польща), Володимир Біланюк, декан географічного факультету та завідувач кафедри туризму, професор Марта Мальська.

Секції та наукові напрямки конференції:

● Секція а - геопросторові аспекти туристичної діяльності;

● Секція в - історія туризму;

● Секція c - актуальні проблеми країнознавства і міжнародного туризму;

● Секція d - економічні та суспільні проблеми у туризмі;

● Секція e - організація й економіка готельно-ресторанного бізнесу;

● Секція f - сучасні форми та види туризму;

● Секція g - туристичне краєзнавство.

Робочі мови конференції: українська, англійська, німецька, польська.

Актуальні питання розвитку туризму об’єднали фахівців провідних вишів України, Польщі, Чехії, Білорусі та інших країн. Представники  різних країн обмінювалися своїм досвідом та інформацією про інноваційні напрями у туризмі.

Особливий інтерес у присутніх викликала доповідь професора Тетяни Кальної-Дубінюк «Інтерактивні консалтингові системи та їх застосування в сільському зеленому туризмі» про створення на базі НУБіП України інноваційної дорадчої електронної системи, яку з успіхом можна використовувати також  в туризмі, зокрема в сільському туризмі.

Доцент Олена Локутова в своїй доповіді ознайомила шановне товариство з роботою ННІ післядипломної освіти НУБіП України  в напрямі проведення виїзних курсів підвищення кваліфікації з сільського туризму для представників місцевих органів виконавчої влади та самоврядування, державних та громадських організацій, власників особистих селянських та фермерських господарств, а також з можливостями нашого університету в підготовці фахівців в цій сфері.

До речі, кафедра аграрного консалтингу і туризму під час своїх виїзних занять з сільського туризму на Західній Україні вже близько п’яти років тісно співпрацює з найкращими фахівцями географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка в сфері сільського туризму, зокрема з Юрієм Зіньком, доцентом кафедри туризму, головним експертом-дорадником та членом правління ГО «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні».

Наукова програма конференції була органічно продовжена незабутньою культурною програмою, зокрема виступом у затишному дворику географічного факультету чоловічого хору Національного університету ім. І. Франка.

Туристична програма конференції  складалася із чудових екскурсій  - «Туристичні ресурси Сколівщини» (фортеця Тустань, м. Сколе,) та на  могилу князя Святослава.

За матеріалами конференції було видано наукові збірники «Географія та туризм» та «Archives of tourism, hospitality and sport science» (Wyższa szkoła społeczno-przyrodnicza im. Wincentego Pola).

Професор  кафедри аграрного консалтингу і туризму НУБіП України

Тетяна Кальна-Дубінюк, 

доцент Олена Локутова

 

 

Наш менеджер проконсультує
ava
Менеджер

Вгору