15 жовтня – Всесвітній день сільських жінок

15.10.2019

Проведення такого свята – це один із шляхів підтримки сільських жінок, громадського визнання їхньої багатогранної ролі в суспільстві.

Це день, коли суспільство має звернути увагу на нелегке становище трудівниць села і гідно оцінити їх суттєвий внесок у розвиток держави.

У статті 4 Декларації ООН «Про права селян та інших людей, які працюють у сільській місцевості» зазначено:

"Держави вживають усіх належних заходів щодо ліквідації всіх форм дискримінації щодо сільських жінок та інших жінок, які працюють у сільській місцевості та сприяння розширенню їх прав і можливостей…".

В Україні майже 7 млн жінок проживають у сільській місцевості. В основному на їхніх плечах лежить виробництво продовольства та стабільний розвиток сільських територій. Завдяки праці сільських жінок на прилавках магазинів кожен день з’являється м’ясо, молоко, хліб, масло та інші продукти, надаються послуги гостинності, містяни та їх діти долучаються до історії, традицій та ремесел. День сільських жінок об’єднує трудівниць всіх професій, які проживають у сільській місцевості.

Спілка сільського зеленого туризму України прєднується до привітань Української мережі сільського розвитку на адресу наших сільських жінок. Бажаємо їм сил і міцного здоров’я, тепла і затишного домашнього вогнища!

Нехай бадьорість і позитивний настрій не покидає Вас ніколи!

Зі святом Вас! 

І всіх благ!

Наш менеджер проконсультує
ava
Менеджер

Вгору