Сільська зелена Хмельниччина маленькими кроками рухається вперед

18.02.2020

Керівник відокремленого підрозділу Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму у Хмельницькій області разом з представниками Староушицької ОТГ офіційно презентували туристичний продукт в Старій Ушиці - "Легенди Пониззя - зелений маршрут Староушицької ОТГ".

Проблема полягає в тому, що переважна більшість туристів, які відвідують цей край, зупиняються на дачах на Бакоті, максимум - з'їздять глянути Бакотський монастир. Але ця земля має насправді дуже багато принад і Спілка проводить роботу, щоб показати туристам усі цікавинки Пониззя та навчити місцевих жителів запропонувати цікавий сервіс і цікавий продукт, за який турист заплатить гроші.

Першим етапом стала розробка туристичної мапи, на яку було нанесено 8 головних туристичних локацій та декілька десятків об'єктів нічлігу, харчування і, навіть, "оберіг Бакоти" - так місцеві називають єдиний банкомат в Старій Ушиці:) 

Виготовлено декілька стендів (1х1,5 метри) з мапою, а також віддруковано 1000 примірників буклету. Стенди будуть розміщені в точках концентрації туристів, а буклети будуть розповсюджені по садибах, кафе, а також в Хмельницькому, Кам'янці-Подільському і навколишніх обласних центрах.

Наступний етап: напрацювання декількох пропозицій для туристичного маршруту, пішого і велосипедного, а також розробка унікального велоквесту "Місця Сили". Це буде не банальна екскурсія, а цілі пригоди, з загадками і схованими скарбами. Також планується виготовити і встановити декілька Green Point - Місць відпочинку на зеленому маршруті. Це будуть спеціальні зони, облаштовані бесідкою, столиками, лавками, велопарковками, смітниками і вищезгаданим інформаційно-туристичним стендом. А на наступні періоди планується проведення фестивалю і відродження велозмагань, котрі тут проводились понад 60 років тому. Робота з Староушицькою ОТГ ведеться дивовижно легко, недарма місцеві активісти живуть в "Місцях Сили"!

Якщо ви прагнете розвивати сільський зелений туризм на Хмельниччині - звертайтесь до керівника відокремленого підрозділу Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму у Хмельницькій області Сергія Толстіхіна: 

https://www.facebook.com/greentourismekspert/

Наш менеджер проконсультує
ava
Менеджер

Вгору