Права селян - історичний вибір України із підтримкою в усьому світі!

19.10.2018

28 вересня 2018 року в Женеві Радою ООН з прав людини була схвалена Декларація ООН про права селян та інших людей, які працюють у сільській місцевості: 33 голоси «за», 3 – «проти» та 11 – «утрималися». Україна віддала свій голос за права селян!

Це стало результатом важкої та наполегливої праці представників громадянського суспільства, урядів, сільських родин та фермерів з усіх континентів. В усьому світі продовжується робота щодо захисту прав селян на землю, соціальне забезпечення, у тому числі сільських мігрантів, продовольчий суверенітет, збереження традиційних знань, насіння та технологій, біорізноманіття тощо.

Згадане голосування у Раді ООН з прав людини стало значним успіхом для усіх селянських організацій, скотарів, рибалок, корінних народів, сільських працівників і мігрантів, які спільними зусиллями створювали і захищали цю декларацію у своїх країнах та в усьому світі. Україна, яка вперше стала членом Ради ООН з прав людини, разом із Швейцарією та Португалією, які тривалий час докладали значних зусиль для координації позицій країн ЄС щодо Декларації, висловила підтримку захисту прав уразливих сільських співтовариств. У 2017 році наша країна приєдналась до міжнародної ініціативи захисту прав селян, що стало чітким сигналом визнання в Україні незамінної ролі малих виробників у виробництві сільськогосподарської продукції та продуктів харчування, збереження сільських громад та розвитку територій.

Українська Мережа Сільського Розвитку від імені представників громадянського суспільства, що залучилися до підтримки Декларації, засвідчує свою глибоку повагу та висловлює щиру подяку за підтримку Декларації ООН про права селян та інших людей, які працюють у сільській місцевості, органам влади: Адміністрації Президента України, Міністерству закордонних справ, Міністерству аграрної політики та продовольства України і всім іншим, хто доклав неабияких зусиль для того, щоб Україна була в авангарді світового селянського руху за права селян і сільських мігрантів! Для нас дуже важливе таке співробітництво і Ваша увага та підтримка прагнень прогресивної української спільноти захищати гідність селян і сільських громад та їх зусиль в отриманні гідних засобів для існування за місцем проживання.

Маємо щирі сподівання, що Україна у грудні 2018 року підтвердить свій курс на підтримку селянства і засад сільського розвитку на міжнародному рівні, проголосувавши на засіданні Генеральної  асамблеї ООН у Нью-Йорку за остаточне прийняття Декларації про права селян та інших людей, які працюють у сільській місцевості.

Джерело: Українська Мережа Сільського Розвитку

 

Наш менеджер проконсультує
ava
Менеджер

Вгору