17-18 квітня 2018 р. вебінар на тему: «Розвиток сільського зеленого туризму"

13.04.2018

На виконання Плану заходів з реалізації Концепції популяризації України у світі та просування інтересів України у світовому інформаційному просторі, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07 червня 2017 року № 383, розпорядження голови обласної ради від 29.12.2017 № 254 «Про підвищення кваліфікації посадових осіб органів місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад на базі Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій у 2018 році» із квітня 2018 року у Полтавському ЦППК розпочинається підвищення кваліфікації за програмою спеціалізованого короткострокового навчального курсу «Популяризація та просування інтересів України у світовому інформаційному просторі».

Програма курсу розрахована на посадових осіб виконавчих апаратів районних рад та виконавчих комітетів об’єднаних територіальних громад, до повноважень яких належать питання представлення інтересів України на міжнародній арені та розвитку туризму в Україні.

Із 17 по 18 квітня 2018 року на базі  Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій (м.Полтава, вул. Європейська, 49) відбудеться навчання  в рамках вищезазначеного курсу для посадових осіб виконавчих апаратів районних рад та виконавчих комітетів об’єднаних територіальних громад, до повноважень яких належать питання розвитку туризму на тему: «Розвиток сільського зеленого туризму».

Навчальною програмою передбачено розгляд тем, зокрема:

- Основи знань у сфері зеленого туризму. Сутність і значення сільського зеленого туризму в Україні (Володимир Павлович Васильєв, голова Спілки сприяння розвитку сільського  зеленого туризму в Україні) через майданчик vebinar.ua. (17.04.2018 з 10.00 – 10.45 год.)

Розвиток сільського зеленого туризму як невід’ємна складова комплексного соціально-економічного розвитку територій (Вождаєнко Валентина Володимирівна, директор Департаменту культури і туризму Полтавської облдержадміністрації)

- Стратегічні напрями розвитку сільського зеленого туризму на Полтавщині (Дудка Ірина Анатоліївна, голова громадської організації «Інститут розвитку територіальних громад Полтавщини», регіональний координатор проекту «ПРОМІС»).

- Правове регулювання сільського зеленого туризму. Вимоги до ведення діяльності з сільського зеленого туризму. Послуги, які можуть надаватися туристам в садибах зеленого туризму (Наталія Ковінська, власник зеленої садиби «Шляхами Хана Кубрата» с. Писарівка, Полтавського району).

- Етностратегія сільського зеленого туризму на Полтавщині. Основи організації гостинної садиби (Олена Щербань, власниця зеленої садиби «Лялина світлиця», кандидат історичних наук, етнограф).

- Створення обслуговуючих кооперативів, кластерів зеленого туризму (Пантелеймоненко Андрій Олексійович, директор Полтавського регіонального центру досліджень і сприяння розвитку кооперації, професор кафедри економічної теорії та прикладної економіки ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», доктор економічних наук).

Формування позитивного туристичного іміджу країни. Використання туристичних ресурсів Полтавщини для організації сільського зеленого туризму (Віталій Павлов, начальник відділу туризму та культурної спадщини управління культури міськвиконкому ).

Також повідомляємо, що у подальшому на базі Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій буде створено Школу зеленого туризму для потенційних господарів садиб зеленого туризму.

Наш менеджер проконсультує
ava
Менеджер

Вгору