Відбувся перший гастрономічно-етнографічний фестиваль «Бульб`яні пироги бойківські»

22.10.2018

13 жовтня на Долинщині вперше відбувся гастрономічно-етнографічний фестиваль «Бульб`яні пироги бойківські».  Ініціатором започаткування такого роду фестивалю стала власниця приватної садиби «Дарваїв кут» (с. Старий Мізунь), голова відокремленого підрозділу Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні в Івано-Франківській області Оксана Клебан.

Фестиваль започаткований з метою відродження бойківських звичаїв та вивчення кулінарної спадщини. Заплановано проводити  такий захід щороку в осінню пору, після збору врожаю картоплі.

Гості фестивалю мали можливість скуштувати декілька старовинних і навіть незвичних страв - галушки на молоці, качана каша, равлики в часниковому соусі, овечі сири, токан та, звісно, головна страва - пироги з тертої бульби. Також проводились майстер-класи та лекції-розповіді про користь трав'яних чаїв, грибів, овечих сирів, меду та медпродукції. До послуг гостей були атракції "кузня", де власноруч можна було викувати монету на згадку, та безкоштовні катання на конях німецької породи.

Участь у фестивалі приймали всі члени відокремленого підрозділу Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні в Івано-Франківській області «Гостинна бойківська Долинщина», а також близько 500 гостей з навколишніх сіл та районів.

Все це чудове дійство супроводжувалось традиційними бойківськими співанками від народних колективів, під запальні танці «троїстих музик» та неймовірні розповіді ведучої, засновниці фестивалю на Полтавщині «Борщ у глиняному горщику» Олени Щербань.


Наш менеджер проконсультує
ava
Менеджер

Вгору